NY nettdatabase for fylkesmenn og direktorater

Den nasjonale arbeidsgruppen for implementering av barnekonvensjonen  i fylkesmannsembeter og i kommuner "Sjumilssteget -Barnekonvensjonen i praksis" , har nå utviklet en egen nettdatabase om bruk av barnekonvensjonen i saker som angår eller berører barn i fylkesmannsembetene. Denne interne databasen ligger i dag  på "FM-nett" der kun fylkesmenn og direktoratene har tilgang. Databasen er ment som et hjelpemiddel for utvikling av fylkesmannsembetene evne til å implementere barnekonvensjonen og til å øke kunnskapen om hvor nødvendig det er å ivareta barnas rettigheter på alle relevante saksfelt. Databasen inneholder sakseksempler, prosedyrer, maler, relevante avgjørelser fra Høyesterett og fra Sivilombudsmannen, foruten lenke til barnekonvensjonen og barnekomiteens "Generelle kommentarer".

Valget med å i første omgang fokusere på fylkesmannsembetene er begrunnet med at dette er ett av flere redskap som kan få vesentlig betydning for videre implementering av barnerettighetene ut i den kommunale forvaltningen.

 

 

 

 

Kontaktpersoner for denne databasen er:

Seniorrådgiver Silje Therese Nyhus, Fylkesmannen i Buskerud Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Koordinator Eivind Pedersen, Fylkesmannen i Troms  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.