Nasjonal implementering av barnekonvensjonen

Med midler fra Barne- og likestillingsdepartementet og fra Arbeids- og velferdsdirektoratet er det nedsatt en nasjonal arbeidsgruppe bestående av medlemmer fra 6 fylkesmannsembeter som skal arbeide med å legge til rette for bruk av barnekonvensjonen i fylkesmannsembeter og kommuner.

 

Arbeidsgruppa består av:

  1. Reidun Løvberg, Fylkesmannen i Oslo og Akershus
  2. Kjell-Olaf Richardsen, Fylkesmannen i Østfold
  3. Silje Therese Nyhus, Fylkesmannen i Buskerud
  4. Bodhild Therese Cirotzki, Fylkesmannen i Sogn og Fjordane
  5. Anne Mette Nerbøberg, Fylkesmannen i Møre og Romsdal
  6. Trine Lise Helgerud, Fylkesmannen i Troms (med særlig ansvar for kommunikasjonsfeltet)
  7. Eivind Pedersen,  Fylkesmannen i Troms (koordinator)

 Gruppa er inne i sitt andre arbeidsår. Det er satt en rekke mål arbeidet. Disse fremgår av rapporten gruppa avga i november 2015. I 2016 er det også særlig fokus på å se hvordan barnas rettigheter bør slå inn i folkehelsearbeid og i plansaker. I den forbindelse er det søkt særlige midler fra Helsedirektoratet til å finansiere konferanser og utvikling av ei egen metodehåndbok for et bredt arbeid med fokus på barnerettigheter. Det planlegges en egen konferanse for landets fylkesmannsembeter i november der arbeidet så langt vil bli presentert. De som har særlig interesse av å vite mer om hva som skjer fremover, kan henvende seg til

koordinator Eivind Pedersen, epost Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller tlf. 77642054.

På bildet kan dere se gruppa på taket til Fylkesmannens bygg i Oslo sentrum.